Magyar anyanyelvű konferencia-tolmács, bírósági és hatósági tolmács/hiteles fordító és tanúsítvánnyal rendelkező szociális tolmács és fordító vagyok, számlaképes szabadúszóként dolgozom. Széleskörű nyelvi szolgáltatásokat nyújtok Önnek angol, holland illetve flamand nyelvről magyar nyelvre és vica versa.

Brüsszelben élek és dolgozom, szívesen állok rendelkezésére a Benelux országokban, Magyarországon illetve bármely más európai országban.

Szolgáltatások

Tolmácsolás

Szimultán-vagy szinkron tolmácsolás

Konferenciákon és egyéb rendezvényeken használatos technika, amikor a fordítás az elhangzott szöveggel egyidejűleg történik. A tolmácskabinban két vagy több tolmács dolgozik egymást váltva.

Konszekutív tolmácsolás

Az előadó beszédét vagy annak egy részét követően a tolmács lefordítja a szöveget a célnyelvre. Ennél a típusnál szükséges a jegyzetelés.

Összekötő tolmácsolás

Tárgyalások és megbeszélések alatt a tolmács minden hozzászólást követően lefordítja az elmondottakat a célnyelvre.

Suttogó tolmácsolás

A tolmács az ülésteremben a résztvevő mellett ül és az elhangzottakat egyidejűleg fordítja.

Bírósági/hatósági és jogi tolmácsolás

Bírósági, peres eljárások keretében valamint nyomozó és rendőrhatóságok illetve az idegenrendészet felkérése alapján történő tolmácsszolgáltatás.

Szociális tolmács

A tanúsítvánnyal rendelkező és nyilvántartásba felvett tolmács állami szervek, köztisztviselők, (szociális) gondozó illetve más hivatalos személy felkérése alapján szociális/társadalmi helyzetekben és intézményeknél tolmácsol.

Fordítás

Jogi fordítás

Végzések, ítéletek, peres és nyomozati anyagok, közjegyzői iratok, szerződések, alapító okiratok és egyéb jogi anyagok fordítása.

Hiteles fordítás

Hivatalos iratok úgymint hatósági igazolás, anyakönyvi kivonat, jogosítvány, diploma, apostille és egyéb iratok fordítása. A fordításon az alábbiak kerülnek feltüntetésre: a hiteles fordító neve, bejegyzési száma, pecsétje, dátum és aláírás. A fordító igazolja továbbá, hogy a fordítás az eredetivel mindenben megegyezik.

Fordítás hitelesítés

A hites fordítást az Elsőfokú Bíróság felülhitelesíti, azaz lepecsételi, amivel igazolja, hogy a fordító valóban szerepel a hites fordítók listáján. A felülhitelesített fordítás hivatalosan elfogadott okirat.

Fordítás javítása és lektorálás

Helyesírási és mondatszerkezeti hibák valamint elhagyott szavak kijavítása és kiegészítse. A forrásanyag és a célnyelvre lefordított szöveg összevetése alapján jelentésbeli és nyelvtani hibák kijavítása.

Szociális fordító

Állami szervek, köztisztviselők, (szociális) gondozó illetve más hivatalos személy felkérése alapján a tanúsítvánnyal rendelkező és nyilvántartásba felvett fordító tájékoztató jellegű hivatalos dokumentumokat fordít.

Kapcsolat


Hella Povazsay

Hella Povazsay
Moortebeekstraat 64
1080 Sint-Jans-Molenbeek (Brussel)

GSM: +32(0)496609933
Email: hella@hungarian-interpreter.eu
Website: www.hungarian-interpreter.eu

Szakmai önéletrajz és tapasztalat az alábbi linken található: LinkedIn